Könyvtár

Rónai Adrienne által összeállított előadás teljes anyaga bejelentkezést követően olvasható.

Vajon lehetséges, hogy a szorongás, fóbiák, krónikus fájdalom, depresszió gyökereit nem is az életünk során átélt élményeinkben kell keresnünk, hanem szüleink, nagyszüleink, sőt akár a dédszüleink történetében? Az elmúlt néhány év során végzett tudományos kutatások alátámasztják, hogy a traumás élmények örökölhetők.

Lehet, hogy az, aki az eredeti traumát elszenvedte, már meghalt, vagy a történet feledésbe merült, az emlékek és az érzések azonban tovább élhetnek. A traumás örökségek hatása sokkal fontosabb szerepet játszik az érzelmi és fizikai egészségünkben, mint eddig gondoltuk.

Mark Wolynn módszere alapján feltárhatjuk a mindennapos szóhasználatunkban, a viselkedésmintáinkban és a fizikai tüneteinkben alakot öltő félelmeket és szorongásokat.

Technikái segítségével helyrehozhatjuk életünket, megszabadulhatunk a traumás örökségektől.

Szeptember 4.-i előadáshoz kapcsolódóan

Az önálló és keverék illóolajokról készített összeállítást Balajthy Gréta

1.      Neveltetés, családi mintázatok szerepe és az együttélést nehezítő összefüggései.
2.     A vallás és egyéb alapvető nézetrendszerek összeillesztésének nehézségei.
3.     Társadalmi sztereotípiák, konvenciók megélése a párkapcsolatokban.
4.     Egyéb kihívások a párkapcsolatokban.
5.     Az előre látható és váratlan krízisek kezelése a családban, a párkapcsolatokban.
6.     A szeretetnyelv ismerete nélkül, vagy nem megfelelő szeretetnyelv alkalmazása.
7.     Nincs megfelelő kapcsolat a csakrák és a résztvevők energiái között (sugarak).
8.     Érdekek és értékek mentén kapcsolódnak a párok?
9.    Vannak- közös célok? Újabb – és újabb közös célok?
10.   A spirituális fejlődés különböző üteméből eredő feszültsége.
11.   Karaktertípusok ellentéteiből adódó feszültségek.
12.   A létrejött szerelem át tudott-e alakulni szeretetté?

Összeállította: Vadler Zita

MIÉRT ÉS HOGYAN MŰKÖDIK AZ ASZTROLÓGIA?
Amikor megszülettünk és először vettünk levegőt, belénk ivódott az a minőség, amely az adott helyen az adott időpillanatot jellemzi. Ez az asztrális lenyomat, vagyis a horoszkóp nem más, mint egy részletes térkép személyiségünkről, egészségünkről, sorsunkról. A Világegyetem bizonyos törvények szerint működik, amely törvényeknek mi emberek éppen úgy engedelmeskedünk, mint naprendszerünk bolygói. Azért vizsgálja az asztrológia születésünk pillanatában az égen látható bolygók közötti kapcsolatokat, mert ezeket elemezve egész életünkre irányadó megállapításokat tehetünk egyéniségünkre, kapcsolatainkra és a velünk történő eseményekre vonatkozóan, mert pontosan olyan mértékben és olyan minőségben hatnak egymásra a bolygók az Égen, ahogyan az ember személyiségrészei viszonyulnak egymáshoz. Egyszerűen fogalmazva, tükröt tart elénk a Csillagos Égbolt, csak bele kell tekintenünk.

A GYERMEKI FEJLŐDÉS SZAKASZAI
Miért más gyermekem kiscsecsemőnek, mint óvodásnak, iskolásnak?
A gyerek-horoszkópok elemzése egy picikét eltér a felnőtt-horoszkópok értelmezésétől. A csecsemő és az anya asztrológiai szimbóluma ugyanaz, a Hold. Minél fiatalabb egy gyermek, annál szorosabban kötődik édesanyjához, annál inkább rá van utalva, ezért horoszkópjában annál hangsúlyosabb a Hold jegye. Az első életévben, az Aszcendens elemzése mellett, a Hold jegybéli helyzetét és a lassú bolygókkal alkotott erős fényszögeit vesszük figyelembe. Ahogy az első hónapokban megjelennek a fogacskák, bevonjuk az elemzésbe a Marsot. Egy erős Mars a fogak korai megjelenését eredményezheti, és minél több nehéz fényszöge van, annál fájdalmasabb időszakra számíthatunk. A későbbi években pedig a világ meghódításának mikéntjéről, a gyermek akaratnyilvánítási módjáról, küzdési vágyáról, a sportokhoz való viszonyáról adhat felvilágosítást a Mars bolygó. Az étkezés és az anyával való kapcsolatteremtés időszakában a Vénusz vizsgálatát is elkezdhetjük. A Vénusz határozza meg, hogy miként alakítja ki szereteten alapuló kapcsolatait a gyermek, elfogadja-e, hogy akárki a karjába vegye. A tárgyak megfogása, a járás, a beszéd kialakulása, később pedig a gondolkodás differenciálódása a Merkúr bolygóhoz köthető. A Nap szerepe csak a tinédzserkorban lesz említésre érdemes. Ahogy a gyermek egyre idősebb lesz, egyre inkább csökken a Hold szerepe a személyiségben a többi bolygó javára.
 

Kálcium vízesés

Amennyiben a szükségesnél több kálcium van a testben mint amennyi valóban szükséges a szervezet belső egyensúlya kerül veszélybe:

 

A magnézium egy olyan anyag amire olyan nagy mértékben van szüksége a szervezetnek, hogy a felesleg semmilyen körülmények között nem ürül ki.  A kálcium a szervezetben egyből a magnéziumot keresi, ezért még több magnéziumra van szükségünk ahhoz, hogy a test megtarthassa az egyensúlyát.

 Nagyné Szűcs Szilvi MKSZ előadásának összefoglalóját az alábbikaban olvashatjátok.

Előadásomat egyrészt a háttér információk iránti mérhetetlen kíváncsiságom, az örökségül kapott kertészvéna, illetve Vanessa Diffenbaugh -A virágok nyelve című könyve ihlette.
 
Victoria egy árva lány, aki zabolátlan viselkedése miatt egyik nevelőszülőtől kerül a másikhoz. Végül mikor felnőtt lesz, egy virágárus hölgy mellett talál munkát, és támogatást. Hamarosan rájön, hogy habár zárkózottsága ellenére szóban nehezen fejezi ki
magát, a virágok nyelvét tökéletesen beszéli, és ezen tudása segítségével egyre több ember életét változtatja meg. Időközben a saját élete is változásokon megy keresztül, melyekkel kisebb nagyobb sikerrel meg is birkózik.

Kedves MKSZ tagok, vendégek, érdeklődők!

Szívesen fogadnánk, ha adótok 1%-val tudnátok támogatni a Magyarországi Kineziológusok Szövetségét.

Az adóbevallás vonatkozó részében kérjük feltüntetni a következő számot:

18041215-1-42

Az adó 1% -át a következő linken is lehet utalni: 

Felajánlási oldal linkje: http://ado1szazalek.com/felajanlom/?t=1&id=36357

 

Reméljünk hamarosan találkozunk veletek összejövetelünkön?!

Köszönettel: Magyarországi Kineziológusok Szövetsége

Összellította: Kovács Andrea

Mai témánk a szemnek láthatatlan világ titkairól igyekszik fellebbenteni a fátylat. Ez a téma végtelenül nagy és mi fizikai síkon létező emberek csak igen kicsiny szegletéhez férünk hozzá. Tavaly ilyenkor a különböző, konkrét félelmekről és azok feloldásáról volt szó, idén pedig a fura történések, nyomasztó, megmagyarázhatatlan jelenségek, érzékelések, tapasztalások magyarázatára és feloldására törekszünk.

Minden meridiánhoz hozzárendelésre került egy kulcsmondat, mely összefoglalja működésének és problémáinak lelki hátterét:

Domby Ágnes 2016 október 5.-i előadásának összefoglalója:

Mindenki találkozik olyan családtaggal, saját magával, klienssel, aki gyógyulásért fordul hozzá. Ahhoz, hogy beindíthassuk a kliens öngyógyító mechanizmusait, nem árt, ha tisztában vagyunk szervezetünk főbb működésével.

FIZIOLÓGIA:       

Két alapvető ösztön mozgat bennünket, élőlényeket:

a létfenntartási és a fajfenntartási ösztön.

A létfenntartás fontos ösztönei a táplálkozás, kiválasztás, alkalmazkodás, védekezés.

A mi szempontunkból az alkalmazkodást és a védekezést vesszük szemügyre, mert itt jön a képbe a stressz.