Touch for Health

Gyógyító érintés”-nek (Touch for Health) nevezett rendszert Dr. John F. Thie (Dr.Goodheart tanítványa) dolgozta ki a kutatásaik és tapasztalataik alapján 1963-ban, amellyel nemcsak pszichés problémákat, betegségeket lehet megelőzni, hanem alkalmas a fizikai, szelés pszichikai egyensúly megtartására és helyreállítására. Mindez a szervezet öngyógyító energiáinak aktivizálásával és energiáinak kiegyensúlyozásával , balanszírozásával érhető el.

A TfH (Touch for Health), (nevezik még "Érintés az Egészségért"-nek) kineziológiai ág:
Az első olyan kineziológiai ág, amelyet dr. George Goodheart által az 1960-as évek elején létrehozott „Alkalmazott Kineziológia”-ból NEM orvosok számára dr. John F. Thie, (Goodheart tanítványa) megalkotott és 1974-ben megjelent könyvében nyilvánosságra hozott. Minden további kineziológiai ágnak ez az alapja.
A TfH a keleti gyógymódok (meridián, akupunktúra és az akupresszúra) és a modern nyugati orvostudomány szintézise, amely összekapcsolja a kiropraktika, a táplálkozástudomány és a kineziológia ismereteit. Ezen ismeretek birtokában a testben létrejött (kialakult) blokkokat feloldja. Technikáival, módszereivel aktivizálja a szervezet ön gyógyító energiáit az egészség megtartása, vagy helyreállítása érdekében.
TfH módszereivel, technikáival a testi, lelki és szellemi egyensúly fenntartására és helyreállítására törekszik, ez által a preventív gyógyítóshoz tartozik és az egészség megőrzését és helyreállítását szolgálja. Munkaeszköze a kéz. Egyik legfontosabb módszere a finom érintés.
 

A Touch for Health (TfH) „Érintés az egészségért” kineziológiai szakág:

A TfH-nak, valamint minden más kineziológiai ágnak alapvető vizsgálati módszere és munkaeszköze: az IZOMTESZT.
Az izomteszt az izmokban működő energiák vizsgálata. Azt a különbséget mutatja meg, ami a blokkolt és a szabadon áramló energiák működése között van. A szabadon áramló energiák tónusos izmot (amikor erős, és tart az izom) „produkálnak”, a blokkolt izmok pedig gyenge, nyúlós izmot „hoznak” létre megfelelő irányú és erejű nyomás hatására.
Az izomteszt során az izmokat olyan helyzetbe hozzuk, hogy csak az az egy izom működjön, és így vizsgáljuk. A mindennapi életben az izmok minimum párosával működnek, ezért meglepő a kliens számára, ha sok izom önállóan gyengének bizonyul. Ezek az „erős” és a „gyenge” izmok az alapjai a további kineziológiai munkának.
Az izomteszt más összefüggésben: a test, a gondolat, az érzelmek és az energiák biofeedback-jeként (biológiai, élettani visszajelző készülékként) szolgál számunkra, és a kliens számára. Ezek a különbségek a kliens számára is érzékelhetők, ezeket a kineziológusnak meg kell mutatni a kliensnek! Ez az alapja a közös munkánknak!
ELŐTESZT: Minden kineziológiai ágnak van az adott szakágra jellemző előtesztje. Az előteszt arra szolgál, hogy:
1. Megbizonyosodjunk az általunk tesztelni kívánt izom állapotáról, annak idegi, energetikai, biológiai működőképességéről, megfelelő visszajelző képességéről. Amennyiben nem megfelelő az izom, akkor másikat keresünk.
2. Megbizonyosodjunk arról, hogy a teszt-eredmények az energiák áramlásával összhangban vannak-e.


A TfH terápia alkalmazza dr. George Goodheart felfedezéseit:
1. A TfH által alkalmazott (beazonosított) izmok a kínaiak által ismert 12 fő – és 2 különleges meridián energia visszajelző rendszerei. Ezen izmok tesztelésével gyorsan ellenőrizhetők az adott meridián energiák kiegyensúlyozottsága, vagy kibillent állapota. Azonnal lehet ellenőrizni, hogy túl sok, vagy túl kevés energiája van az adott meridiánnak, és természetesen az ezen meridiánok által működtetett belső szerveknek.
2. A meridián energiák kiegyensúlyozását (helyreállítását) korábbi orvosi felfedezések (amelyek működését dr. George Goodheart más, modern eszközökkel is bizonyított) segítségével lehetséges korrigálni, balanszírozni:
a.) A nyirokkeringés célzott helyreállítása neurolymphatikus reflexpontokkal, zónákkal.
b.) A vérkeringés célzott helyreállítása neurovaskuláris kontaktpontokkal.
c.) A meridiánok energiáit más módon, a meridián energiák törvényeinek megfelelő alkalmazásával (meridián-óra és egyéb szabályok) lehet és kell kiegyensúlyozni a blokádok felszámolása és az öngyógyító energiák aktivizálása érdekében.
d.) Természetesen egyéb energiakiegyenlítési lehetőségei is vannak a TfH kineziológiai ágnak, amelyek könnyedek, színesek és otthon is alkalmazhatók az elért pozitív eredmények megtartása érdekében.
3. A kineziológus által „helyreállított” energiák működését, működtetését otthoni feladatokkal kell a foglalkozás végén kiegészíteni („felírni”). A TfH-t működtető kineziológus a tesztelés alapján a kliens számára otthoni „megerősítő” feladatokat ad, amelyek legalább 3 hétig tartanak (ennél csak több lehet!). Ennek a háttere az, hogy a kiegyensúlyozatlanságok nagyon sok esetben már évek óta hathatnak, és a kliens feladata a gyógyulása érdekében „otthon erőfeszítéseket tenni”, mert a régi, betegséget, problémát okozó hatások visszarendezhetik az elért változást, ha nincs otthoni megerősítés!