Stress Release

A jó közérzet kineziológiája /Stressz Release/

A kineziológiai szakág izomteszt meghatározása:
„Nem az izom erejét teszteljük, hanem az idegi áramköröket, az izomtól az agyig és az agytól az izomig, hogy megállapítsuk, megfelelően működnek, avagy sem.” Dr. Wayne W. Topping: Győzelem a distressz felett


Tisztázó teszt (az „előteszt” szakági neve): Annak érdekében végezzük el a vizsgálat kezdetén, hogy biztosítsuk izomtesztelésünk pontosságát. Ha ezen tesztek bármelyikére negatív visszajelzést kapunk, akkor korrekciókat kell végezni, mielőtt tovább haladnánk.

„A jó közérzet kineziológiája” vizsgálata során:
1. Bemérhetjük a stressz nagyságát, ami a klienst az elmúlt évek alapján érte. Mindazokat az életeseményeket, amelyeket a kliens megélt (az elmúlt 1, illetve 2 év viszonylatában, de több év távlatában is vizsgálható), a Szociális Alkalmazkodás Osztályozó Skálán összevetjük az ottani értékekkel.
2. Megvizsgálhatjuk a kliens „kiégettség tüneteit.” Beazonosíthatjuk ennek okait, megelőzési módozatokat vizsgálhatunk. Fennálló problémák esetén konkrét stresszoldást végzünk a fenntartó okok megszüntetése érdekében.
3. Érzelmi StresszOldó (ÉSO) Technika alkalmazásával helyreállíthatjuk a kliens tudatos irányítását a korábbi (stresszes, ösztönös, primitív) túlélési reflexe helyett a jelen, illetve a múltban lezajlott traumák feloldásának érdekében (emlékezzünk a mondásra: „akit a kígyó megmar, az a gyíktól is fél!”)
4. A szakág a kimondott állításokat is használja a nehézségek elszigetelése, beazonosítása és korrigálása érdekében.
5. Egyszerű, de speciális technikákat alkalmaz kényszeres viselkedések (fóbiák, függőségek, pánikok, egyéb kényszeres magatartásformák) oldására.
6. Specifikus Reakciós Területek tesztelésével ellenőrizni lehet a belső szervek energiaellátásának zavarait, és energiakiegyenlítési technikáival sok problémát meg lehet előzni, illetve belső szervi problémák esetén segíteni, aktivizálni lehet a gyógyulás, a regenerálódás folyamatát.
7. Sokrétű, komplex problémák esetén felderíthetők azok a személyiségjegyek, amelyek még mindig fenntartanak bizonyos tüneteket, betegségeket. Ezek segítségével sokrétűen segíteni lehet a „makacs”, régóta tartó problémák feloldásában a klienseknek.
8. Tesztelhetjük, hogy az általunk alkalmazott étkezési, mozgási, életvezetési szokásaink számunkra megfelelőek-e, avagy mást kellene választanunk a jó közérzetünk és egészségünk megtartása érdekében.
9. Megfelelő hozzáállás megszerzésével stresszállóvá tehetjük életünket, ennek útjait ezen szakág segítségével egyengethetjük. Áldozat szerepe helyett átvehetjük ÉLETÜNK IRÁNYÍTÁSÁT!