One Brain

Mit jelent az, hogy One Brain?

A név az agy működésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Amikor érzelmi stressz hatás ér bennünket, az agy nem tudja teljes kapacitását kihasználni és a bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol. Ez a hétköznapi nyelvezetben „Üss vagy Fuss” reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk újra nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása egyaránt rendelkezésünkre áll.

 

Hogy működik?

A One Brain technikája a probléma megállapításából, korrekciójából és az utólagos feladatokból áll. Első lépésként meghatározzuk az érzelmi stresszt és a rossz gondolati beidegződéseket, amik meggátolnak minket abban, hogy képességeinket teljesen kihasznál-juk. A korrekciót számtalan oldási technika széles skálájából választjuk ki. Ezután, ha szük-séges, további gyakorlatok végzésére kérjük a klienst, mintegy házi feladatként. Mindezt az izomtesztelés segítségével végezzük.

 

Hogyan lehetséges, hogy ez működik?

Ki ne kétkedne? Még nem ismerjük pontosan az összes közreműködő mechanizmust. Biztosan tudjuk azonban, hogy működik, és nem győzzük csodálni, milyen pontosan. Minden-kinek saját magának kell erről meggyőződnie.

 

Elfogadott-e hivatalosan a One Brain módszer?

A One Brain tanfolyamok a Texasi Állami Vizsgabizottság által hivatalosan elfogadott továbbképzésnek minősülnek. Sok pszichoterapeuta, orvos, gyógytornász, pszichológus, konzultáns és oktató végezte el a világ számos országában a kurzusokat az Egyesült Államok-

tól kezdve Ausztráliáig, és alkalmazza saját munkájában. Európában One Brain sok helyen beépült az iskolarendszerbe. Ausztráliában kórházak, klinikák alkalmaznak kineziológust. Magyarországon 1992-ben kezdték el tanítani, és a kineziológiai módszerek alkalmazása hazánkban államilag elismert szakképesítési vizsgák megszerzéséhez van kötve.

 

Lehet-e One Brain módszerrel fizikai tüneteket, betegségeket gyógyítani?

Nem kezelünk tüneteket és nem gyógyítunk. Azt tapasztaljuk, hogy sok fizikai tünet határo-zottan javul vagy elmúlik, ha a mélyen rejlő, stresszhez kötődő érzelmi okot sikeresen kioldjuk.

 

Mennyi időbe telik, mire hatását tapasztaljuk?

Ezt számos tényező befolyásolhatja, beleértve a kliens azon akaratát, hogy részt vállaljon a helyzet megjavítására irányuló felelősségből. Örömmel tapasztaljuk a lehetséges azonnali javulást, de elfogadjuk, hogy a változás mindenkinél csak a saját ritmusában történhet. Tudjuk, hogy a változás gyors is lehet, ha az illető készen áll és akarja a változást. Mi csak segítjük ezt a folyamatot!

 

Milyen eseteknél alkalmazható?

Ezt a kérdést teszik fel a leggyakrabban. A One Brain módszer bizonyítottan eredményes a stressz okozta problémák számos esetében. Például önértékelési zavaroknál, párkapcsolati problémáknál, beszédhibáknál, félelmeknél, gátlásoknáll. Dyslexia, dysgraphia, dyscalculia

kezelésére is sikerrel alkalmazható. Tanulási nehézségek, fájdalmak, álmatlanság, depresszió, asztma, allergia, kényszeres viselkedések és számtalan testi és lelki probléma megoldásában segít.  Bármilyen olyan „probléma” esetén, ami negatív érzelmi stresszhez köthető, eredményesen alkalmazható a One Brain módszer.

Kapcsolodó cikket találsz itt!