Hogyan találjuk meg az ÜGYET a kliens problémája mögött? (Várkonyi György)

Az első foglalkozáson felvesszük az ANAMNÉZIST (miért jött el hozzánk, pszichológiai és fizikai problémáinak előzményei melyek voltak, stb.). Ezt követően felmerül a kérdés, hogy MOST mihez is kezdjünk a klienssel? Mit is oldjunk, mi legyen az OLDÁS célja (főleg akkor, ha a kliens egy A 4-es lap két oldaláról sorolja a fizikális és pszichológiai problémáit)?

            Egy kineziológus, főleg ha még nincs elegendően nagy rutinja, akkor esetleg elveszhet a kliens problémáinak útvesztőiben.

            Ez a kérdés természetesen a következő foglalkozásokon újra- és újra felmerül.

           

A következő javaslataim vannak:

 

1.   Az első természetesen az, hogy mit akar a kliens, hiszen a kérését maximálisan tiszteletben kell tartani! Nagyon sokszor határozott elképzeléseik vannak, hogy mivel KELLENE foglalkozni. Igen ám, de ezt a kérést hogyan tudjuk majd kivitelezni? Nagyon sok esetben belefuthatunk abba a csapdába, hogy közvetlenül a kliens által kért CÉLLAL Nem foglalkozhatunk. Az általam ismert kineziológiai rendszerekben különböző megközelítés szerint ugyebár az adott célt érdemes és FONTOS leellenőrizni, hogy elegendő motivációja van-e a kliensnek, hogy oldjuk a CÉLT. Amennyiben nincs, akkor mi a teendő? Pl. nincs 5%-nál több pozitív érzelmi töltése az üggyel kapcsolatban, akkor a kudarcot kockáztatjuk, ha erőszakoljuk a témát!

Az is előfordulhat, hogy amit kért – oldást konkrétan, amilyen Célt kért a kliens – a további ellenőrzések alapján kiderül, hogy ennél jóval nagyobb az Ő problémája, akkor MIT tegyünk?

Ilyenkor hasonlattal élek: „ha Ön elmegy az orvoshoz, mondjuk torokfájdalmaival és a vizsgálatok alapján kiderül, hogy tüdőgyulladása is van, akkor Ön ragaszkodik ahhoz, hogy „csak” a torokgyulladását kezeljük?” Persze, hogy NEM! Nos, ekkor megbeszéljük a klienssel, hogy mi legyen az „új” CÉL. Milyen esetben fordulhat elő? Például, ha az általam követett metodika esetén az úgynevezett ÁLTALÁNOS BALANSZ létrehozása érdekében olyan esszencia jön ki, mint pl. a Bach SOS, vagy az általam használt esszenciák közül az ÉLETERŐ, mert ha csökken az életerő, akkor valami alapvető program lehet veszélyben, mint pl. a „Jogom van ahhoz, hogy Itt legyek, hogy ÉLJEK!” Ha valaki a TfH rendszerét is használja, akkor figyelmeztető jel lehet, hogy nincs, vagy nagyon kevés a tónusos izom (az előtesztnél ez kiderül!), és ezek között a Tüdő meridián izmai is érintettek. Mivel az ÉLET-hez a levegővétel a legszükségesebb, ezért kérlek Titeket, hogy ezt szívleljétek meg!!!

Csak regisztrált és bejelentkezett tagok számára szóló írás.