Tauszig Klára képe

One Brain (3 in 1 Concepts) oktató

 

„Ha valaha még egyszer elindulok a boldogságomat keresni, nem megyek tovább a farmunk kerítésénél, mert ha ott nem találom, akkor biztos, hogy igazából el sem veszítettem.”

Dorothy (Óz, a csodák csodája)

Szeretem a meséket. Csupa hasonlat és rejtett tartalom. :)

Vegyük például az Óz, a csodák csodáját. Dorothy a forgószél előtt mintha nem igazán szeretné a helyet ahol van. Amikor számára ismeretlen helyre vetődik és új teremtményekkel találkozik, mégis mindent megtesz annak érdekében hogy hazajusson a szeretteihez, elszánja magát egy hosszú és kalandokkal teli utazásra, melynek végén majd remélhetőleg egy ismeretlen és rejtélyes jótevő - Óz, a nagy varázsló - hazasegíti. Végül azzal kell szembesülnie, hogy Óz, a nagy varázsló nem is létezik, legalábbis nem varázsló, a varázslatos hazatérés amivel kecsegtették, puszta délibáb. Persze Óz segít neki, de nem tesz csodát. „Csodát” végül Dorothy tesz. Megtudja, hogy egyedül is haza tud térni, de mire idáig eljut rengeteg tapasztalattal lesz gazdagabb, nagyon sokat nő és fejlődik.

Számomra ez a mese nagyon kifejező hasonlata annak ahogyan kezeljük az életünkben a nehéz helyzeteket. Gyakran azt reméljük, hogy a nehéz helyzeteket, melyek számunkra nehézséget okoznak, majd másvalaki – akár egy rejtélyes jótevő – oldja meg, a mi jóllétünkért majd valaki más vállalja a felelősséget. Mindegy is, csak valaki csináljon már valamit! Aztán – jó esetben – egyre inkább megtanulunk felelősséget vállalni a saját jóllétünkért. Végül eljutunk odáig, hogy többé már nem várunk arra hogy másvalaki oldja meg a gondjainkat, annál is inkább mert egyszer csak rá kell jönnünk, hogy varázslók nincsenek.

A stresszoldás az a folyamat, amely képessé teheti arra, hogy megoldja azt a problémát, amelyről valaha nem is tudta elképzelni, hogy megoldható, és hazataláljon ahhoz az élethez, melyben harmóniában van önmagával és igazán tudja élvezni a mindennapokat. Valójában mindenki önmaga varázslója, és a kineziológus vagy segítő abban segíthet, hogy ezt felismerje. Az idáig elvezető út kalandos, de általában kevesebb megpróbáltatással jár mint Dorothy-nak.

Várom szeretettel!

+36 20 5777 644
1067 Budapest, Csengery utca (az Oktogonnál)
2014 óta