Könyvtár

Összeállította: Vadler Zita

MIÉRT ÉS HOGYAN MŰKÖDIK AZ ASZTROLÓGIA?
Amikor megszülettünk és először vettünk levegőt, belénk ivódott az a minőség, amely az adott helyen az adott időpillanatot jellemzi. Ez az asztrális lenyomat, vagyis a horoszkóp nem más, mint egy részletes térkép személyiségünkről, egészségünkről, sorsunkról. A Világegyetem bizonyos törvények szerint működik, amely törvényeknek mi emberek éppen úgy engedelmeskedünk, mint naprendszerünk bolygói. Azért vizsgálja az asztrológia születésünk pillanatában az égen látható bolygók közötti kapcsolatokat, mert ezeket elemezve egész életünkre irányadó megállapításokat tehetünk egyéniségünkre, kapcsolatainkra és a velünk történő eseményekre vonatkozóan, mert pontosan olyan mértékben és olyan minőségben hatnak egymásra a bolygók az Égen, ahogyan az ember személyiségrészei viszonyulnak egymáshoz. Egyszerűen fogalmazva, tükröt tart elénk a Csillagos Égbolt, csak bele kell tekintenünk.

A GYERMEKI FEJLŐDÉS SZAKASZAI
Miért más gyermekem kiscsecsemőnek, mint óvodásnak, iskolásnak?
A gyerek-horoszkópok elemzése egy picikét eltér a felnőtt-horoszkópok értelmezésétől. A csecsemő és az anya asztrológiai szimbóluma ugyanaz, a Hold. Minél fiatalabb egy gyermek, annál szorosabban kötődik édesanyjához, annál inkább rá van utalva, ezért horoszkópjában annál hangsúlyosabb a Hold jegye. Az első életévben, az Aszcendens elemzése mellett, a Hold jegybéli helyzetét és a lassú bolygókkal alkotott erős fényszögeit vesszük figyelembe. Ahogy az első hónapokban megjelennek a fogacskák, bevonjuk az elemzésbe a Marsot. Egy erős Mars a fogak korai megjelenését eredményezheti, és minél több nehéz fényszöge van, annál fájdalmasabb időszakra számíthatunk. A későbbi években pedig a világ meghódításának mikéntjéről, a gyermek akaratnyilvánítási módjáról, küzdési vágyáról, a sportokhoz való viszonyáról adhat felvilágosítást a Mars bolygó. Az étkezés és az anyával való kapcsolatteremtés időszakában a Vénusz vizsgálatát is elkezdhetjük. A Vénusz határozza meg, hogy miként alakítja ki szereteten alapuló kapcsolatait a gyermek, elfogadja-e, hogy akárki a karjába vegye. A tárgyak megfogása, a járás, a beszéd kialakulása, később pedig a gondolkodás differenciálódása a Merkúr bolygóhoz köthető. A Nap szerepe csak a tinédzserkorban lesz említésre érdemes. Ahogy a gyermek egyre idősebb lesz, egyre inkább csökken a Hold szerepe a személyiségben a többi bolygó javára.
 

Kálcium vízesés

Amennyiben a szükségesnél több kálcium van a testben mint amennyi valóban szükséges a szervezet belső egyensúlya kerül veszélybe:

 

A magnézium egy olyan anyag amire olyan nagy mértékben van szüksége a szervezetnek, hogy a felesleg semmilyen körülmények között nem ürül ki.  A kálcium a szervezetben egyből a magnéziumot keresi, ezért még több magnéziumra van szükségünk ahhoz, hogy a test megtarthassa az egyensúlyát.

 Nagyné Szűcs Szilvi MKSZ előadásának összefoglalóját az alábbikaban olvashatjátok.

Előadásomat egyrészt a háttér információk iránti mérhetetlen kíváncsiságom, az örökségül kapott kertészvéna, illetve Vanessa Diffenbaugh -A virágok nyelve című könyve ihlette.
 
Victoria egy árva lány, aki zabolátlan viselkedése miatt egyik nevelőszülőtől kerül a másikhoz. Végül mikor felnőtt lesz, egy virágárus hölgy mellett talál munkát, és támogatást. Hamarosan rájön, hogy habár zárkózottsága ellenére szóban nehezen fejezi ki
magát, a virágok nyelvét tökéletesen beszéli, és ezen tudása segítségével egyre több ember életét változtatja meg. Időközben a saját élete is változásokon megy keresztül, melyekkel kisebb nagyobb sikerrel meg is birkózik.

Kedves MKSZ tagok, vendégek, érdeklődők!

Szívesen fogadnánk, ha adótok 1%-val tudnátok támogatni a Magyarországi Kineziológusok Szövetségét.

Az adóbevallás vonatkozó részében kérjük feltüntetni a következő számot:

18041215-1-42

Az adó 1% -át a következő linken is lehet utalni: 

Felajánlási oldal linkje: http://ado1szazalek.com/felajanlom/?t=1&id=36357

 

Reméljünk hamarosan találkozunk veletek összejövetelünkön?!

Köszönettel: Magyarországi Kineziológusok Szövetsége

Összellította: Kovács Andrea

Mai témánk a szemnek láthatatlan világ titkairól igyekszik fellebbenteni a fátylat. Ez a téma végtelenül nagy és mi fizikai síkon létező emberek csak igen kicsiny szegletéhez férünk hozzá. Tavaly ilyenkor a különböző, konkrét félelmekről és azok feloldásáról volt szó, idén pedig a fura történések, nyomasztó, megmagyarázhatatlan jelenségek, érzékelések, tapasztalások magyarázatára és feloldására törekszünk.

Minden meridiánhoz hozzárendelésre került egy kulcsmondat, mely összefoglalja működésének és problémáinak lelki hátterét:

Domby Ágnes 2016 október 5.-i előadásának összefoglalója:

Mindenki találkozik olyan családtaggal, saját magával, klienssel, aki gyógyulásért fordul hozzá. Ahhoz, hogy beindíthassuk a kliens öngyógyító mechanizmusait, nem árt, ha tisztában vagyunk szervezetünk főbb működésével.

FIZIOLÓGIA:       

Két alapvető ösztön mozgat bennünket, élőlényeket:

a létfenntartási és a fajfenntartási ösztön.

A létfenntartás fontos ösztönei a táplálkozás, kiválasztás, alkalmazkodás, védekezés.

A mi szempontunkból az alkalmazkodást és a védekezést vesszük szemügyre, mert itt jön a képbe a stressz.


              A ma orvostudománya az embert bár nagyon átfogóan vizsgálja, mégis alapvetően fizikai összefüggésekben gondolkodik. A betegségeket fizikai szinten gyógyítja. Egyre jobban elismeri az emberi pszichét, elfogadja a pszichológiát, a pszichiátriát tanítják az orvosegyetemeken, mégis a kórházakban, a gyógyításban a pszichológusok nem eléggé elfogadottak.

A meddőség pszichológiai okai: igazából nem is akar gyereket. Szeretne, de fél a szüléstől, elhízástól, felelősségtől, kötöttségtől, fiút szeretne, de ha lánya lesz mit szólnak?? Fél, hogy a gyereke anyósára fog hasonlítani (akit pl. ki nem állhat), arról nem beszélve, hogy igazából másik férfit szeret…, vagy csalódott a párjában. Mindezek olyan okok, amelyek legtöbbször nem is tudatosak, de alkalmasak arra, hogy az egyébként sem túlságosan termékeny párt terméketlenné tegye. 

*

Theta Healing definíciója

A Theta Healing egy rendkívül erőteljes energiagyógyászati technika. Bár a neve a gyógyí-tásra utal, emellett arra is nagyon eredményesen használható, hogy kihozzuk magunkból azokat a lehetőségeket, képességeket, melyekről nem is tudunk, hogy bennünk vannak. A Theta Healing az életfelfogásunkat tudja olyanná formálni, hogy észreveszem, a teremtő erővel minden lehetséges és képviselhetem azt az értéket, aki igazán vagyok.

A Theta Healing egy olyan egyszerű, dinamikus, könnyen elsajátítható módszer, mely a theta agyhullámot veszi igénybe. A fókuszált figyelem segítségével, a szándék erejével, ráhangolódva a theta agyhullámokra képesek vagyunk átlépni a tudatos tudattal a tudatalatti küszöbén. A konzulens ebben a theta agyhullámban, tartva a teret, segít megtalálni azokat a blokkokat, tudatalatti hitrendszereket, melyek korlátozzák az életünket.

88 - 95 %-ban a tudatalatti minták befolyásolják az életünket.

A TH-ben a Teremtőhöz fordulunk, mely nem más, mint egy energia. Teremtőnek számos neve van: Isten, Buddha, Siva, Jézus, Jahve, Allah. Ők mind a mindenséget teremtő energiához vezető áramlatnak a részei.

Becsatlakozunk a végtelen  térbe, a forrásenergiába. Ekkor a fókuszált figyelem segítségével, a szándék erejével, a páciens beleegyezésével a konzulens tanúsítja, vizualizálja a folyamatot és letölti azokat az információkat, melyek hiányoznak vagy nem a legmagasabb rezgésűek.