Az AKARAT szerepe a gyógyulásban (Várkonyi György)

Azzal mindenki tisztában van, hogy az AKARATNAK nagy szerepe van az emberek mindennapi életében. Gyakorlatilag minden mozdulatunkhoz, cselekedetünkhöz szükséges. Ezek a mozzanatok döntően a tudatunk alatti összefüggésrendszerünkben működnek, ezért az ezzel kapcsolatos mechanizmusainkkal az emberek döntő többsége NINCS tisztában.

Véleményem szerint a GYÓGYULÁSBAN, a GYÓGYÍTÁSBAN ennek tudatosítása fontos feladatunk.

Beszéltünk már sokszor arról ebben a körben, hogy minden oldásnak CÉLJA kell, hogy legyen. A célok kiválasztása is volt már téma. Ugye, minden foglalkozás elkezdésekor elhangzik a kérdés, hogy mit szeretne elérni a kliens? Ezzel azt tudakoljuk, hogy mit is akar az illető. Meg AKAR szabadulni a nehézségeitől, a stresszeitől, a betegségeitől.

Azt is észrevettétek bizonyára, hogy a kliensek jó része azt sem tudja, hogy mit akar. Néha, főleg ha először megy kineziológushoz, nem tudja, hogy mit „akarhat”, milyen lehetőségei vannak.

Az esetek döntő többségében a nehézségeit, akadályait érzékeli, de azt, hogy milyen területen kellene változtatni ahhoz, hogy megszűnjenek az akadályai, nem tudja.

Lehet, hogy azt is észrevettétek, hogy a kliensek sokszor nem akarnak megváltozni, „csak” jobban akarják érezni magukat! Néha, nagyon ritkán kimondatom azt a mondatot a klienseimmel (ha nagyon nehezen, vagy NEM akarnak változni): „Gyökerestül meg AKAROK változni annak érdekében, hogy …....

Csak regisztrált és bejelentkezett tagok számára szóló írás.